La Mesa og julebord

Det lokale øl merket Poker hadde en bil her som fylte opp hotellet med øl i går kveld, men vi tenkte ikke noe mer over det før i dag tidlig. Da forstod vi!! Rundt kl. 10:00 satte musikken i gang og vips kom det flere busser fra Bogota med festklare folk. En del av de var en gjeng ansatte fra Universitet de Catholico som skulle ha julebordet sitt her!! Veldig gøy for oss da, en skikkelig glad gjeng som skapte litt liv i alt det rolige på hotellet 🙂
De hadde forskjellige leker de holdt på med, bla. en vi aldri har sett før…

IMG_3635 (2)

Partyaktivitet!

De plasserte 4 kasser på høykant med leire oppi og i leiren plasserte de ett par stk rosa trekanter. Så stod deltagerne og kastet på blink mot kassen for å treffe den rosa trekanten. Så jo uskyldig ut, MEN jammen skvatt vi når første trekant ble truffet og det var en kinaputt som gikk av!! Den smalt noe så veldig 🙂 Steven og Jon Aleksander syns det var veldig gøy så vi stod der en god stund og fulgte med. Og mennene som spilte syns det var kjempegøy når Tor Frode tok bilder av dem, da var innsatsen ekstra høy!
Det har vært helt blå himmel her i dag, så vi koste oss også noen timer ved bassengene sammen med hele gjengen. Og Poker øl’en gjorde at stemningen ble høyere og høyere.. 🙂 Det gikk unna med drikke i varmen, he,he.. De fikk også prøve seg på padling og litt utover ettermiddagen hadde de dansekonkurranse, der gikk det hett for seg 🙂

IMG_3661 (2)

Bailamos…

Sjefen for hotellet ville ha oss med bort og se på og det var veldig gøy. Mange syns det er stas å snakke med oss og vil ta bilder sammen oss og vise til familien sin, ikke så ofte de ser afro colombianere og i tillegg med oss som foreldre – det er tydeligvis ikke så vanlig. Ingen kan Engelsk, men vi bruker kropps-språk og de spanske ordene vi kan, kommer langt med det 🙂

Rart å sitte her å se på julebord feiringen deres når jeg egentlig skulle vært på julebord med jobben min selv i dag. Tenker på dem og skulle gjerne ha vært der.Det blir sikkert en super kveld, som det alltid pleier å være.
Kl. 17:00 var festen over og de hoppet inn i bussene igjen på vei tilbake til Bogota. Får håpe turen går fint, for veien er veldig svingete…
Vi ville utforske nærområdet litt i dag så vi gikk oss en fin, liten tur. Det er virkelig så eksotisk her!! Så annerledes enn alt vi har sett tidligere. Vanskelig å beskrive, men legger ut noen bilder her så dere kan se.

DSCN0282 (2)_1

Nabolaget

DSCN0287 (2)_1

Nabolaget

Vi gikk nedover den lille bebyggelsen som er her og kom til en nedlagt jernbanelinje.

DSCN0291 (2)_1

Nedlagt jernbanelinje

Vi fulgte den og gikk ut på en høy jernbanebro, der var det laaangt ned! Holdt godt på ungene 🙂 Så fulgte vi en sti ett stykke Det er så frodig, vakre trær overalt, gigantiske bambusplanter, kaffeplanter, bananplanter og mangotrær bretter seg over stien.

IMG_3578 (2)

Kaffebønner!

Veldig glade vi skulle være her noen dager, det er noe helt annet å oppleve landsbygda enn storby, helt supert!! De som bor her er så blide, vil hjelpe med alt og elsker jo barn, sånn er det egentlig overalt hvor man kommer i Colombia. Barn går først overalt, flyplass, på restauranter m.m. – sånn skulle det vært hjemme også.
Jon Alexander er like blid, han elsker at vi kiler han og tøyser – ler en trillende latter! I dag har han også vært litt interessert i pekebøkene vi har med, han er veldig flink til å uttale norske ord så dette tror jeg går bra. Han er også veldig glad i å leke alene, lager seg rollespill og kan holde på en god stund med det. Jon Alexander har revet opp alle lukene i legokalenderen og ble overlykkelig når han åpnet julaften og fikk en julenisse! «Papa Noel» ropte han ut og den har vært med på leken i hele dag. Rett utenfor hotellvinduet vårt har vi også litt «julestemning», ett tre med blinkende lys. Ser ut som ett lite fyrverkeri. Når han oppdaget dette ble han så glad, har gått rundt og fortalt alle vi har møtt om treet i dag og sagt Felize Navidad til alle sammen, fine lille tassen. Han gleder seg til jul han også!
Det er så deilig med god plass, det er en fotballbane her som vi har brukt i dag – gutta syns det er kjempegøy å sparke til hverandre og særlig å score da :-)Gutta fikk også være med på å mate endene og gjessene i dag, de ga dem mais og litt grønnsaker – det var stor stas!

IMG_3668 (2)

Spennende!

Så har vi gått på jakt for å se kolibriene og de har vi sett flere ganger, de har ett fast sted på eiendommen der de liker seg veldig godt. De er så nydelige og bittesmå! Så kolibri i Pasto også, når vi var der, like fascinerte nå.

IMG_3593 (2)

IMG_3643 (2)

Kolibri, rett utenfor hotellrommet.

 

Dette innlegget ble publisert i Colombia 2015 blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s