Lørdag og tur til sukkerplantasje!

Lørdag og sightseeing!

Jippi, i dag er det lørdag og godteridag!! Steven er happy 🙂

Sov til syv i dag alle 4, lovely! Er så stup trøtte på kvelden at vi himler med øynene og slukner senest ti hver kveld. Det tar på med så mange inntrykk og nye rutiner. Tolken vår ringte litt før 10, vi må ordne nye papirer hos en annen Notarius Publicus, de vi fixet på torsdag var ikke gyldige. De måtte signeres av en høyere opp i systemet. Advokaten vår hentet oss og så fikk vi dette i boks.

05.12 (8).JPG

Et av mange Notarius Publicus kontor i Cali.

Vi gikk hjem fra Notarius, nå begynner vi å bli litt bedre kjent i byen – det er deilig! Før lunsj rakk vi også å ta en dukkert, det er gøy for både små og store. Steven dykker etter ting i bassenget og Jon Alexander hopper og spretter i barnebassenget og hviner av glede – han digger det!

05.12 (7).JPG

Mye gatekunst i Cali.

I dag var det også veldig god mat, deilig kylling til lunsj og taco til middag!! Herlig, da ble vi glade.

Rett etter lunsj dro vi på utflukt, 2 minibusser fylt opp med oss adopsjonsfamilier – litt av en gjeng på tur!! Det var 1 finsk familie, 2 norske, 1 tysk og 1 svensk, totalt var vi 16 stk + 2 sjåfører.

Turen i dag gikk til ett sukkermuseum ca 1,5 times kjøretur fra hotellet. Det var så vakkert der!! Kunne gått rundt der i flere timer, vanskelig å vise på bilder hvor flott det var. Her kunne jeg lett ha bodd 🙂

05.12 (5)

Hacienda

Det var en gammel sukkerplantasje/Hacienda fra 1715, med hovedhus og flere mindre hus rundt. En spansk familie etablerte seg der og familien fikk 16 barn!

 

05.12 (4)

Man kunne bare lukke øynene og se for seg hvordan det var der under slavetiden: de fine fruene med flotte kjoler og små parasoller promenere rundt i den vakre hagen eller slappe av på verandaen med utsikt utover hagen.

DSCN0097 (2)Tenkte også på de stakkars slavene som jobbet på plantasjen. Rart å tenke på, det føltes så virkelig når vi var der! Rundt om på eiendommen var det mange sjeldne trær og blomster + vi kunne se redskaper som ble brukt for å presse sukkerrør og lage sukker.

05.12 (3)Dessverre var det ingen info der på engelsk, vi trodde vi skulle guides rundt, men det ble vi ikke. Vi har funnet en del om stedet på nett, så nå vet vi litt mer om plantasjen. Vi ble fortalt at de fortsatt høster sukkerrørene med machete før de presses og bearbeides til sukker maskinelt.

05.12 (2)

Sukkerrør

 

05.12 (1)

Kul maskin!

Gutta sov som steiner i bilen til plantasjen, hjem satt de så fint og fulgte med på alt vi kjørte forbi. I dag har de kost seg skikkelig sammen, lekt med legokalenderne sine, løpt om kapp og de har gitt hverandre gode koser .-) Herlig å følge med på… Kanskje det første sjokket over å ikke være alene og måtte dele mami og papi begynner å roe seg. Vi spurte Steven i dag hva han syns var best med Colombia så langt og det var ikke noen tvil, svaret kom kjapt – det beste var Jon Alexander!! Ååå, så fint å høre, klump i halsen på mami og papi.

 

Når vi kom hjem var det rett til middag og så godis på rommet etterpå, det er jo tross alt lørdag!!   Tor Frode spant ned til nærmeste supermarked og handlet inn, det smakte godt 🙂

I morgen skal vi på ny utflukt i regi av hotellet, vi vet ikke hvor vi skal – har bare fått beskjed om å ta med oss badetøy. Dette blir spennende!

 

Dette innlegget ble publisert i Colombia 2015 blogg. Bokmerk permalenken.

2 svar til Lørdag og tur til sukkerplantasje!

  1. Line sier:

    Så morro å få følge dere:-) Her hjemme er det mange pluss grader og lite som minner om Desembervær. Nyt denne unike tiden:-) Klem fra Daniel, Karen, Kjetil og Line

    • Tor Frode sier:

      Hei, ja akkurat det er jeg glad vi slipper 🙂 Veldig deilig å fly rundt i lette klær og sandaler, helt greit når vi leser om været hjemme. Vi koser oss veldig, Colombia er flott og så mye fine mennesker! Det husker dere sikkert fra deres tur også. Stresser ikke med å komme hjem, men deilig å få papirene i boks. Klem til dere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s