Utforsket nabolaget

Nok en fin dag, vi sov til halv syv og spiste en god frokost. Super natt nå også – ingen mareritt eller andre ting, alle sov som steiner selv om det har vært veldig varmt her i natt! Luften på rommet er tett – her hadde vi virkelig hatt bruk for air-condition, men har kun vifte i taket. Det går med noen liter drikke i løpet av dagen 🙂

Etter frokost ble det en 2 timers pause på rommet, Jon Alexander var supertrøtt og ville sove. Det er deilig med en på 3 år, han kan jo si ifra selv! Og er det ord vi ikke vet hva er på spansk så lærer han oss :-)Veldig praktisk! Når formiddagsluren var over gikk vi oss en fin tur til katteparken, lette etter fugler og iguaner og fant i hvert fall en av dem.

03.12 (1)  03.12 (6).JPG
Så gikk vi på cafe og gutta lekte i klatrestativ/ballbinge, da hadde de det kjempegøy! Minstemann hoppet og spratt og ropte på storebroren sin i ett sett, morsomt!

03.12.15.JPG

Vi har ikke rukket noe bading i dag, for rett etter lunsj møtte vi tolken vår og gikk en tur til Notarius Publicus for å ordne noen papirer. Derfra bestemte vi oss for å gå til ChippiChappe shoppingmall som ligger ca 3,5 km unna hotellet. Det var deilig å komme seg litt ut og få rørt på seg!! Og for Tor Frode og meg ble det en fin treningsøkt, da vi gikk nesten hele turen med ett barn hver på armen:-) Steven syns det er urettferdig at vi bærer Jon Alexander så vi må innimellom la han sitte på ryggen/skulderen også… puh, i 34 grader blir det ganske klamt. Senteret var veldig fint, og minnet litt om «Outlet one» i Vestby, bare mange mange ganger større.

03.12 (7)

Spennende trær.

Når vi går rundt i butikker er det ganske uvant å se sikkerhetsvakter med pumpehagle, litt annet vakthold enn man er vant til. Føler oss jo trygge da. I katteparken i dag var det også god bevoktning, sikkert 4 politimenn på bare noen hundre meter.

Vi møter på så mange søte mennesker her, både på cafèer og på gaten. På vei til Chippi Chappe kom en ung jente bort til oss på gaten og sa at hun bare måtte se og se på de to vakre guttene våre 🙂 Det er jammen koselig og heller ikke noe man opplever særlig ofte hjemme. Skjønner dem godt da, for de er virkelig fine disse to her!! Vi har bare vært såå heldige!!

03.12 (8)

Det er veldig frodig i Cali.

Vi kom tilbake til hotellet ca 18:00, slappet litt av på rommet før middag som starter 18:30. Føler nesten middagen er litt sen, Jon Alexander stakkars er jo helt utslitt når vi skal gå ned og spise – også i dag enda han har sovet ca 3 timer totalt på dagen. Han vil spise fort og gå opp og legge seg i sengen sin. Tror de er flinke til å lære barna gode rutiner med legging, her er det bare en stor god kos til hver og så hopper han opp i sengen, legger seg på magen og slukner på 5 – 10 minutter. Så deilig, håper det fortsetter! Steven er jo akkurat sånn han også.

Uansett, vi må le litt i det skjulte når vi skal spise – Jon Alexander er ganske bestemt og liker tydeligvis ikke noe frukt og nesten ikke grønnsaker. Når serveringsdamen kommer til oss med mat (som er fastsatt hvert måltid) og begynner å sette frem mat til oss kommer pekefingeren og litt morskt fjes og han forteller henne hva han ikke liker og hva han gjerne vil ha istedenfor. Her nede får ofte barna det akkurat som de vil ha det også, så veldig ofte fixer de kjapt noe og kommer med det.. Og nesten umulig for oss å bryte inn, for han babler i vei og vi får ikke med oss alt! Til frokost i dag bestilte han seg stekt egg, vi andre tenkte å ta omelett 🙂 Ja, ja – vi får gradvis snike inn både frukt og grønt, det må man ha for å bli stor og sterk, he,he..

Vi får mye god mat her, gøy å smake på det Colombianske kjøkken som er mye mildere enn man kanskje tror på forhånd. Hvert måltid, både frokost, lunsj og middag starter med en bolle frukt til hver før hovedrett og dessert. Digger det og særlig ananas og mango, det smaker så godt her nede! Kan ikke sammenlignes med hjemme. Som drikke får vi også mange ulike frukt juicer de har presset, i dag var det kirsebær juice, men har også vært jordbærjuice, mangojuice, pasjonsfrukt, appelsin og noen frukter vi ikke aner hva er. Sunt og veldig godt 🙂

03.12 (5).JPG  02.12 (5)

I morgen har vi ingen planer. Til helgen er det i hvert fall utflukt i regi av hotellet for oss adoptivfamilier, det gleder vi oss til! Håper vi skal litt opp i fjellet/ut av byen og se natur og kultur… tror det er snakk om besøk på sukkermuseum lørdag, søndag vet vi ikke enda.

Dette innlegget ble publisert i Colombia 2015 blogg. Bokmerk permalenken.

4 svar til Utforsket nabolaget

  1. Åh så fantastisk morsomt å lese. Jeg har hatt noen dager å ta igjen her og det har vært latter og tårer om hverandre. Du er veldig flink til å skrive Merete og tar oss med til Colombia:) Høres ut som dette går kjempefint og Steven er virkelig en flink storbror! Kos dere videre og vi gleder oss til å følge dere videre på bloggen. Klem fra Lise og gutta

  2. Merete sier:

    Ha ha, jeg må le av den lille tassen, han vet å ordne seg :-). Nå får dere jo lært mye spansk da, Merete 🙂 Koser meg med kaffekopp og ny episode av bloggen hver morgen, koselig lesning! 🙂 Klem Merete.

    • Tor Frode sier:

      Ja Merete, lærer mye og han retter på meg også, hvis jeg uttaler ord feil 🙂 Da ser han strengt på meg og sier ordet på nytt på riktig måte, he,he… Veldig bra, kommer jo til å bli supergode i spansk vi nå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s