20/3-11 Dagene går fort når vi har det gøy !!

Oi, oi, så har det allerede gått 3 uker siden vi kom hjem fra Colombia, det er helt vilt… Det går så fort!! Steven liker seg godt, vinter og snø har han allerede blitt veldig glad i – han vil ut så fort som mulig etter frokost, kjøre snowracer, sitte i vognen og sove eller bare leke utenfor huset. Han er også veldig stolt av rommet sitt og av alle de fine lekene han har fått av familie og venner. Hvis vi spør om han kan vise frem rommet sitt nå så går han rett opp trappen og inn på rommet, han forstår så mye. I morgen har vi vært sammen i 8 uker, utrolig at alt har gått så fint og at vi kan forstå hverandre så bra – vi er bare sååå happy !!!

Steven er glad i å lære og han øver seg på nye ord hver eneste dag. Denne uken har han øvd på å si nese, munn, hår, lue, votter, jakke, bære, varmt og mye mer –  han peker og viser oss hvor de forskjellige tingene er og klærne tar han av og på og sier hva de heter høyt. Det er rørende og fint å følge med 🙂 Han forstår så mye, vi blir imponert stadig vekk.. Vi var f.eks. på butikken en dag og kjøpte litt forskjellig, bla en pakke med våtservietter – vi snakket ikke noe om den, jeg bare la den i handlekurven. Steven hjalp meg å pakke ut maten når vi kom hjem og pakken med våtservietter la jeg på kjøkkenbordet inntil videre. En liten stund etter skulle vi gå opp på badet for å skifte bleie, men Steven stoppet midt i trappen og ville ned igjen – pekte og prøvde å forklare meg noe som jeg ikke forstod. Vi snudde så han kunne vise meg. Han gikk rett bort til kjøkkenbordet og pekte på pakken med våtservietter og sa «bleie + po-po».. utrolig, han ville vi skulle ta den med opp når vi skulle skifte bleie… jeg ble helt satt ut.. 🙂 med pakken under armen var alt i orden og gutten klar for bleieskift… klart vi må ha våtservietter når vi skal skifte !!!

Vi har for det meste vært hjemme disse 2 ukene så Steven har kunnet bli godt kjent med huset og alle de nye tingene sine. Det virker som han storkoser seg.. Rutinene begynner å sitte bra nå, han sover som ett lite murmeldyr, fra åtte til åtte – da våkner han og er klar for å bade før vi spiser frokost. Favoritten foreløpig er cornflakes og melk, men han har også begynt å spise litt brødskiver m/smør – så det lover godt. Får snart lure på litt pålegg også, he,he… Han har også blitt helt vill etter appelsin, spiser gjerne opp en hel alene hver dag – kjempeglad for det – plutselig har frukt fått ben å gå på her i huset, det er bra !!

Vi har gått mye tur med vognen, han elsker å sitte i den, jeg var litt spent den første gangen – Steven oppi dunposen i vognen med masse varmt tøy, lue og votter – om han skulle like det, men det var ikke nødvendig å bekymre seg. Jeg stoppet opp etter noen minutter for å sjekke hva han syns og da viftet han med hendene og sa «mer mami – mer mami», så bare å trille i vei 🙂 Puh, det var så bra – og etter 15 minutter sov han som en sten. Han elsker å sove i vognen, det er kjempefint !! Vi prøver å trille en tur så ofte som mulig, omtrent hver dag..

Første uken til Tor Frode på jobb var litt rar for han, Steven syns ikke det var gøy å våkne uten at papi lå i sengen sin. De første dagene var han veldig lei seg når han våknet, men torsdag og fredag gikk bra. Uken som har gått gikk mye bedre, han skjønner at TF kommer tilbake igjen nå, så da er det greit at han reiser på jobben.

Forrige helg koste vi oss med akedag på lørdag og besøk på HurlumHeiHuset søndag, det syns han var kjempegøy. Klatret masse og var ikke redd for de lange skliene eller innebygde sklier, alt med fart og spenning er helt topp !! Han ville til og med skli alene med Benjamin og Sebastian – tøff liten tass 🙂 Har jo ikke sett dem før 🙂 Så lenge han ser at Tor Frode og jeg er like i nærheten – står og venter i bunnen av skliene osv – så er alt bra og han strålte som en sol hver gang de kom susende nedover skliene..

Denne uken har Steven vært forkjølet, hatt feber og hostet masse – særlig om natten. Glad når han begynte å kvikne til på lørdag, er ikke gøy med en liten, syk tass i huset… I tillegg har Tor Frode hatt tannpine helt fra onsdag. Han var hos tannlegen fredag, men måtte vente med å trekke tannen pga betennelse, den dagen/kvelden hadde han så store smerter som han omtrent aldri har hatt før – stakkars !! Lørdag fikk han tak i tannlegen igjen, fikk time omg så tannen kunne nappes ut. Puh, det tror jeg var en stooor lettelse, har aldri sett han ha så vondt før. Da er det bare å vente i spenning for å se hva prisen for en ny tann blir, er jo ikke akkurat gratis sånne ting… men tenner må man ha!!

I dag har vi feiret Mina sin 6-års dag – det syns Steven var gøy!! Vi har spist pølser og masse kaker, nonstop var en klar favoritt, han ville plukke av alle sammen fra kakene… 🙂 Var så heldig å få noen ekstra også – av tante Caroline, heldig liten kar…

Det er så herlig å være mamma og pappa til en så fin, liten gutt. Det å våkne om morningen og se inn i det nydelige, lille ansiktet hans som stråler som en sol, det er helt fantastisk. Nå forstår vi også hvordan det føles å være så stolt av barnet sitt at man nesten sprekker, det er en god følelse 🙂 Hele prosessen så langt er helt fantastisk og vi gleder oss bare til hver nye dag som kommer, tenk så mye fint vi skal oppleve sammen Steven !!!

Det skulle vært litt bilder med i innlegget også, men «bildemesteren» har hoppet i loppekassa, så får heller legge dem til i morgen 🙂

Dette innlegget ble publisert i Colombia 2011blogg. Bokmerk permalenken.

2 svar til 20/3-11 Dagene går fort når vi har det gøy !!

  1. Beate sier:

    Koselig! Takk for praten her om dagen:-) stor klem til hele familien

  2. Bente S. Kvamme sier:

    Tusen takk for at dere deler opplevelsene fra hentereisen og for en flott, nydelig gutt!!! Dette var fantastisk lesing, ble veldig rørt. Ser med skrekkblandet fryd fram til det blir vår til å ta turen over havet til Colombia.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s