29/1-11 Godt sovehjerte

I går fikk vi lagt han i sengen sin istedenfor at han sovner på armen til Tor Frode, det gikk kjempefint – litt gråting – men bare noen minutter. Han sov også godt hele natten, våknet bare 1 gang 🙂 Han har ett godt sovehjerte, sover fra 20:00 til 06:30 hver natt – kjempebra. Når han våkner er det så herlig å ta han opp i sengen til oss, han kryper tett inntil Tor Frode som en liten ball og er så fornøyd og blid, lille fine prinsen vår…

Kl. 10:00 idag ble vi og den andre familien hentet av Malena for å dra på tur til La Laguna de la Cocha – Colombias nest største innsjø. Turen skulle ta ca 40 minutter ut fra byen, men tok ihvertfall 1,5 time – går jo ikke akkurat fort på de humpete veiene opp og ned fra fjellet.. Vi kjørte en minibuss omtrent uten støtdempere, så nyrebelte hadde nok vært tingen. Småtassene brydde seg imidlertid ikke, de sovnet på hver sin arm og hadde en helt super biltur. Stiven er veldig glad i å kjøre bil – sitter og ser ut og koser seg på armen til pappa.                                                            

Det var kjempefint ved innsjøen, det lå en liten landsby der og igjennom den rant det en elv. Veldig idyllisk med små, koselige hus og masse blomster + broer over elven og mange små båter som kjørte sakte opp og ned.

Vi gikk igjennom landsbyen, der stod en liten båt og ventet på oss og kjørte oss over til en fin restaurant med super utsikt og god mat. Alle bestilte laks i en eller annen form, det var spesialiteten på restauranten og det smakte kjempegodt. Til lunsj spiser de alltid varm mat – suppe + fisk/kylling osv. mye god mat her. Stiven var utslitt og ville nesten ikke spise, sovnet på armen til Tor Frode – så fikk vi lurt han over på armen min så han kunne sove der mens Tor Frode spiste. HERLIG, endelig er han på armen min!! Han vet det bare ikke… he,he… Gikk nedover til båten igjen med han på armen, kjente at det blir tungt etterhvert, men når jeg først har han på armen så gir jeg han ikke fra meg nei !!! Det får være så tungt det bare vil !!!

Vi tok båten videre til en liten øy i innsjøen, det var som en liten jungel – tropisk klima med masse fine trær og blomster – til og med skikkelige lianer. Stiven syns det var kjempegøy å gå der, satt fint og høyt på nakken til pappa og hylte av glede når han gikk igjennom litt grønne kvister som kilte han i ansiktet – morsomt. Tok masse fine bilder der inne !!

 

Så var det tilbake til fastlandet og inn i bilen for 1,5 times kjøretur hjem – var ikke på hotellet før halv seks med 2 små slitne gutter og Manuela på 6. Kom oss kjapt ut og spiste en enkel middag, Stiven fikk pølse og ketchup og det var en suksess. Fisken de sa han elsket ville han jo ikke spise tidligere på dagen, men pølse – det sklei rett ned..

Nå sitter vi på hotell-rommet, med hver vår pc. Stiven sover så fint og vi leser kommentarer på bloggen og mailer – rørende å se hvor mange som følger med oss – tusen takk for det !! Og når vi er så langt borte er det kjempegøy med kommentarene 🙂

I morgen blir det shopping med Malena som skal vise oss de beste stedene å handle + kanskje litt manikyr på meg… ? Tor Frode skal også mest sannsynlig til ett observatorium og se på stjerner – det gleder han seg masse til!!

God natt…

Dette innlegget ble publisert i Colombia 2011blogg. Bokmerk permalenken.

26 svar til 29/1-11 Godt sovehjerte

 1. Beate sier:

  Dette er verdens beste bok, takk Merete, ser frem til bloggen deres hver kveld, no pressure:-) Colombia hoeres virkelig flott ut. xxoo fra oss i NYC

  • Merete sier:

   Takk – koselig at du syns det er gøy å lese, er fint å kunne dele litt tanker og opplevelser med dere 🙂 Fint å oppsummere dagen litt når lilletassen er i seng.

 2. Caroline sier:

  Helt enig med Beate…. Det å lese bloggen er absolutt dagens høydepunkt! For store og små… høytlesning hver dag! Kose dere videre med gutten deres- er så utrolig glad på deres veiene. Gode klemmer fra alle fire i Badevn2:)

 3. Hei på dere 3.Kari og jeg har nettopp lest blogg, og det er kjempefint å kunne få lov til å følge med dere på denne livsopplevelsen. Du må nok bare fortsette med å skrive når du blir hjemmeværende Merethe, dette har du taket på.
  Flott å høre at de forskjellige småting løser seg, alt ordner seg for de som er snille.Slik er regelen!
  Vi er for første gang på hytta sammen med Nazli og hun trives.Skal på en skitur før vi reiser hjem.
  De beste hilsen fra oss 3. Gleder oss til neste blogg.

 4. Mari og Vegard sier:

  Heisann!

  Det hørtes ut som en flott dag! Og jeg skjønner så godt at du beholdt han på armen, Merete. Det er lite som slår den følelsen der! Snart sitter han nok som klistra:) Her hjemme er vi syke nesten alle sammen, og vi drømmer om vår og varme! Vi høres igjen i morgen..

  • Merete sier:

   Ja, du kan bare tenke deg – det var så herlig å ha han på armen 🙂
   Så kjedelig at dere er syke da, håper det går fort over! Her er det ca som en norsk sommer, hvis det er blå himmel er det skikkelig varmt, men kan også være rundt 17-20 grader når det er overskyet. Deilig det 🙂 hils til store og små, klem fra oss 3

 5. Lise og Nils sier:

  Heisann, så flott tur og så koselig å få holdt Stiven i armene dine Merete: )
  Jeg er litt fersking med tanke på blogg sider og trodde jeg ikke hadde fått inn den første meldingen jeg sendte i går og skrev en ny, he he.
  Gleder oss til å lese videre fra bloggen deres.
  Klem Lise og gutta.

  • Merete sier:

   takk for koselig mld i går og i dag, ja – det var herlig å holde han på armen 🙂 Ikke snakk om å gi han fra meg da nei !!! Så du sendte 2 mld – det er jo bare fint, mer for oss å lese 🙂 Koselig at dere følger med på bloggen, er deilig å skrive om hva vi opplever, oppsummere dagen.
   Hils guttene dine, klem fra oss 3

 6. Caroline sier:

  En hilsen fra farmor Toril : Vi har hatt en fin helg på hotell med T og C og jentene. Neste år gleder vi oss til at dere tre kan være med også. Stiven hadde kost seg her i sammen med kusinene og oss andre! 🙂 Klem fra farmor:)

  • Merete sier:

   Ja, kan tenke meg dere har kost dere!!
   Gleder oss til vi kan være med også… PS – gi en lyd fra dere når dere er i Drøbak og kan skype med oss 🙂
   klem fra oss tre…

 7. Ylva sier:

  Takk for at vi får følge opplevelsene deres. Vi følger med i Høgdaveien og er så glad på deres veiene. Stiven høres ut som en fantastisk, nydelig gutt.
  Klem fra Ylva, hebbe, Fride og Sigurd.

  • Merete sier:

   så koselig at dere følger oss på bloggen 🙂 Ja, vi har det så fint her og Stiven er verdens beste lille gutt!! Gleder meg til dere kan hilse på han !!
   klem til dere alle, fra oss 3 her i Pasto

 8. Marit sier:

  Hei mamma Merete. Fant et fint dikt som jeg hadde lyst til å dele med dere.
  Tenker på alle år med lengsel du har hatt, men nå er han din.

  Der var engang to kvinner,-
  under ulike kår på vår jord.
  Om den ene har du ingen minner,
  den andre kaller du MOR.

  To skjebner som dannet rammen,
  om mennesket som er DEG.
  En stjerne – en sol – som sammen
  lyser over din vei.

  De to er din fellesnevner:
  En kjenner ditt fødehjem.
  Hun ga deg gener og evner,-
  den andre fremelsker dem.

  Den ene tok fødselsstrevet,
  den andre overtok,
  og lærer deg kunsten å leve,
  bli ærlig, sterk og klok

  Den ene fant ingen hvile,-
  den andre roer din frykt.
  Den ene fikk første skriket,
  den andre favner deg trygt.

  Den ene var fanget i garnet,-
  uten mulighet for sin jente.
  Den andre ønsket seg barnet,
  som svar på lengsler og vente.

  Og engang du spør forsiktig:
  Hvem er jeg? Hennes – eller din?
  Miljø – eller arv – hva er viktig
  for personligheten min?

  Når minnebok jeg skal skrive,
  ett for sikkert jeg vet:
  Du er satt inn i menneskelivet
  under to slags kjærlighet!

  Du har en arv å bære,
  men er intet blandingsprodukt.
  Du er DEG SELV, du min kjære,
  livstreets deiligste frukt!

 9. Line sier:

  For et fantastisk dikt, Marit ❤
  Merete, du er så utrolig flink til å beskrive tanker, følelser og opplevelser – så fint å følge dere her fra sidelinjen i deres første dager som foreldre. Gleder meg så med dere, og ikke minst til å møtes her hjemme etterhvert. Hils gutta! Klem fra Line 🙂

  • Merete sier:

   Takk for at du syns det er ok å lese om hva vi opplever på bloggen vår 🙂 Ja – dette er helt fantastisk – vi nyter hvert lille øyeblikk – han er helt super !!
   klem tilbake

 10. Beate, Kristoffer og Liv sier:

  Hei dere tre! Det hørtes ut som en hyggelig og fin dag for dere alle:). Mye spennede dere får oppleve og se sammen..’ Plasthanskene’ ligger høyt oppe på de artige tingene må jeg si. Blogging har ikke jeg vært så mye borti her, m tenke å svare her enn på sms. Ha det så fint og kos dere sammen!

  • Merete sier:

   he,he – ja snodig å spise med plasthansker på 🙂 MEN – det burde vi hatt på marsvinet også, da fikk vi bare servietter…

 11. Bjørg sier:

  Kjære dere!
  Helt hæærlig å lese om livet i Colombia og om alt fantastisk som har skjedd dere:) Gleder meg veldig til dere kommer hjem og vi får treffe vidunderet! Kos dere masse videre. Stor klem / Bjørg

  • Merete sier:

   Så koselig at du leser bloggen Bjørg, ja – gleder meg jeg også !!
   Når vi har blitt litt varme i trøya hjemme kommer vi å besøker dere på jobben, Stiven og verdens stolteste mamma 🙂
   stor klem tilbake fra Pasto…

 12. veslemøy kjendsli sier:

  For en flott skildring av en fantastisk opplevelse! Takk for at dere deler den med oss.
  Vi fryder oss med dere!
  Stor klem til dere alle tre fra tante Ves og onkel Rolf

  • Merete sier:

   takk for koselig melding 🙂 og gøy at dere følger med oss…
   Vi nyter hver dag, det er helt herlig å endelig være sammen med Stiven – og nå skjønner vi jo hvorfor vi måtte vente så lenge, det er jo HAN vi har ventet på !!! Klem tilbake fra Pasto

 13. Trond sier:

  Veldig imponert over fortellerferdighetene dine Merete. Den beste reisedokumentaren jeg har lest til nå. Moro å høre at det går så bra, selv med noen små utfordringer, men de blir det nok også flere av. Greit å få brynet seg litt på det fra starten av.

  Det er bare å nyte sol, og litt regn. Her er det fortsatt vinter og kaldt, selv om plussgradene kommer til uka. Synd nå som det er påskevær og påskeføre i skiløypene. Håper vinteren holder litt til. Har vært ute på skitur i går og idag, og vil gjerne ha flere turer. Stiven må jo også få oppleve litt norsk vinter når han kommer hjem.

  • Merete sier:

   Tusen takk Trond – og så koselig at du følger med 🙂
   Dette er virkelig en opplevelse og vi syns vi er så heldige som har fått lille Stiven – han er bare helt perfekt!!
   Savner snøen litt, men det er bare litt… skal bli greit å komme hjem til nesten vår også…

 14. Marius sier:

  Dette fikk jeg vite om i dag! (bloggen altså) har fått lest litt, men ser at det er mye å ta igjen! Dere skriver veldig bra, veldig gøy å lese. Var nemlig sammen med Erik og oliver på hurlumheihuset, hele gjengen….. Vi skal få tatt igjen alt vi ikke har lest, men er veldig glade for at det endelig er godt i orden med det dere har ventet så lenge på.

  Gleder oss å møte stiven! Kos dere

  Marius & Charlotte.

  • Merete sier:

   så gøy at dere følger med oss, er fint å kunne dele litt tanker og opplevelser med dere hjemme 🙂 Gleder oss til å møte dere også, det er leeenge siden vi har sett hverandre !! Klem fra oss 3 i Pasto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s