28/1-11 Møte med barnevernet

Ja, da er dagen snart over og vi har hatt oppfølgingsmøte med barnevernet. Det tror vi gikk veldig fint, de smilte og virket fornøyde når de gikk herfra – var ikke lenge heller – rundt en halvtime ca.. De stilte spørsmål om hvordan den første dagen hadde gått, hvordan vi hadde forberedt oss til adopsjon hjemme før vi fikk forespørsel, hva vi gjør hvis han vil noe han ikke får lov til, hva som gjør han lei seg og hvordan vi trøster og ellers hvordan de daglige rutinene fungerer. Fikk svart fint på alt sammen. Måtte nesten le, Stiven er jo ett sjarmtroll og han sjarmerte de 2 damene i senk. Satt så fint på fanget til Tor Frode med pekeboken han har fått fra Maria i Ås, pekte på noen katter han så der og sa «Mau» og smilte lurt, he,he – sånn skal det gjøres.. Kan jo ikke gå galt da 🙂 Flink

Vi har hatt noen utfordringer med at han klager litt når vi skal skifte bleier, selvfølgelig måtte han bærsje akkurat når barnevernet hadde gått og satt i naborommet med nytt møte – og det er ganske lytt her… Vi tok ikke sjansen på å skifte bleie på rommet, men gikk en tur ned til fotballbanen rett utenfor hotellet og fixet det som måtte fixes der… he,he, han har faktisk ikke ligget så rolig en eneste gang tidligere… tror han syns det var litt spennende og gøy.. Fikk spilt fotball i 5 minutter så begynte det å sprutregne, bare å pakke sammen sakene og løpe til hotellet. Når det regner, regner det skikkelig!!

«Fotballbanen» nedenfor hotellet i sprutregn

I natt sov han dårlig stakkars, hadde fæle mareritt og gråt i søvne ca annenhver time. Vi spretter opp og synger og holder i hånden og det funker gudskjelov. Til og med jeg fikk trøste i natt, det var deilig..

I dag tok vi en taxi til sentrum av byen, gikk i litt butikker og så på livet, mye folk ute midt på dagen også.. og biler overalt. Det er oppmerkede gangfelt her som i Norge, men man må ikke gå i fella å tro at de betyr noe. Kommer det biler så stopper de ikke hvis vi går der, så best å passe godt på – må bare ta fart og storme over gaten når gatelysene går over til rødt eller man er sikker på at det ikke er biler i sikte, puh…

Park de Carnivale i sentrum av Pasto

Bestilte pizza på rommet til middag og gjett om det var en som digget det da, særlig skorpene – akkurat som mammaen sin 🙂 Det er så morsomt, vi har en annen mat-greie felles også, ingen av oss liker fruktkjøtt i yoghurten – så Safari-yoghurt here we come!!! Den skal Stiven smake på så fort vi er hjemme, han kommer til å digge dem !! Spiste sammen med Ingvild, Roar, Manuela og Sebastian – det var koselig. Endelig fikk vi knertet den ene vinen vi har kjøpt oss her nede også, måtte jo feire at møtet var over. Syns vi fortjente den gitt !!

Stiven og jeg har fått enda bedre kontakt også, flere ganger har han kommet bort og vil opp på armen og leke. Det er så herlig, jeg smelter jo helt. Har begynt å kaste han opp i været, det kiler i magen og han vil bare leke mer og mer.. stråler fra øre til øre, det er kjempegøy !!

I morgen skal vi på sightseeing sammen med kontakten vår her nede, Malena og den andre familien. Det gleder vi oss til, skal til en fin innsjø i nærheten – ca 2 timers kjøring herfra + få litt info om byen og steder det kan være fint å besøke. Pasto er ikke den byen det skjer mest i, men det er fint å være her allikevel – er ikke akkurat byen som er i vårt fokus for tiden 🙂

Dette innlegget ble publisert i Colombia 2011blogg. Bokmerk permalenken.

5 svar til 28/1-11 Møte med barnevernet

 1. Mari og Vegard sier:

  Hei dere!

  Så flott at møtet gikk strålende! Hadde vel egentlig ikke trodd noe annet, men jeg skjønner godt at dere var spente:) Mareritt hos de små er noe vi har en del av her hjemme også. Godt å kjenne at det hjelper så bra med trøst! Han høres ut som et skikkelig sjarmtroll, lillegutten deres! Kos dere på sightseeing:)

 2. Anne (og Ole Marius :-) sier:

  Hei dere.
  Nå har jeg lest blogg så øyene er våte og halsen grøtete. Snufs… Gratulerer så masse med lille Stiven. Veldig moro å lese om hva dere gjør og hvordan dere har det. Høres helt fantastisk ut. Nyt dagene og kos dere masse. Gleder meg til fortsettelsen 🙂

 3. Lise, Nils, Alexander og Haavard sier:

  Det er så morsomt og rørende å lese bloggen deres, sterke og minnesrike opplevelser: ) Stiven høres ut som en artig liten gutt. Vi gleder oss til å bli kjent med han når dere kommer hjem. Kos dere videre.

 4. Trine Lise sier:

  Heisann Merete og Tor Frode
  Tillykke med gjennomført møte med barnevernet. Nå er dere ett skritt videre i prosessen. Vet dere hva som skjer når videre? Tidplan…?
  Vi gleder oss sånn til dere kommer hjem med lille Stiven, til han har kommet godt til rette i nytt hjem og med ny storfamilie – og til vi møtes. Guttene er også veldig spente!
  Vi sjekker bloggen hver dag, og gleder oss over alle deres opplevelser og fremskritt.
  Tusen takk for at dere bruker tid på å dele nyheter og bilder.
  Kos dere på sightseeing alle sammen.
  Klem fra Trine Lise og Brian, med gutta

 5. Lise og Nils sier:

  Hei Merete og Tor Frode, det er så morsomt og rørende å følge bloggen deres, Stiven høres ut som en artig liten gutt med mye sjarm. Gleder oss til å møte han. Kos dere videre. Klem Lise, Nils, Alexander og Haavard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s